Substack’tan kamerasız yayın dönemi

Substack, Görüntüsüz Sesli Canlı Yayın Özelliğini Tanıttı

Substack, salı günü yaptığı açıklamayla yeni bir özelliğini duyurdu: sadece sesli canlı yayın. Bu özellik, görüntü vermek istemeyen ya da kimliğini gizli tutmak isteyen içerik üreticileri için büyük bir kolaylık sağlıyor. Özellikle anonim kalmak isteyen yayıncılar, artık yüzlerini göstermeden de kitlesiyle etkileşim kurabilecek.

Yeni özelliğe göre, kullanıcılar canlı yayına başlarken sadece kamera ikonuna tıklayarak görüntüyü kapatabilecekler. Yayın sırasında istedikleri zaman videoyu tekrar açma seçeneğine de sahip olacaklar.

CANLI ETKİLEŞİM AYNEN DEVAM

Sesli yayın özelliği, kullanıcı deneyiminden ödün vermeden sunuluyor. Dinleyiciler, görüntülü yayınlardaki gibi yorum yapma ve yayıncının bültenine abone olma imkanı buluyor. Substack yetkilileri, bu özelliğin sade, doğrudan ve daha az baskı altında bir yayın deneyimi sağladığını belirtiyor.


Hugging Face’ten bulut tabanlı ücretsiz yapay zekâ aracı

HERKES İÇİN UYGUN

Substack, bu yılın ocak ayında canlı yayın özelliğini tüm içerik üreticilerine açmıştı. Daha önce yalnızca 100’den fazla ücretli aboneye sahip olan içerik üreticilerine açık olan bu özellik artık herkesin kullanımına sunuldu. Yeni sesli yayın özelliği ise önümüzdeki haftadan itibaren kademeli olarak tüm yayıncılara açılacak.


Pinterest’te yeni dönem başlıyor

PODCAST VE RADYO DENEYİMİ BİR ARADA

Substack’in bu adımı, platformun podcast yayıncılığına daha fazla entegre olma isteğini gösteriyor. Görüntüsüz yayın özelliği sayesinde kullanıcılar, içeriklerini tıpkı bir podcast ya da radyo yayını gibi sunabilecekler. Bu da özellikle teknik donanıma sınırlı olan içerik üreticileri için büyük bir avantaj olacak.


Skype’ın fişi bugün çekiliyor

İÇERİK ÜRETİCİLERİ İÇİN ÖZGÜRLÜK ALANI GENİŞLİYOR

Bu gelişme, Substack’in içerik üreticilerine sağladığı esneklik ve özgürlüğü artırmaya yönelik adımlarından sadece biri. Yazarlar, gazeteciler, sanatçılar veya akademisyenler gibi farklı alanlardan kullanıcılar, artık daha çeşitli ve rahat bir şekilde yayın yapabilecekler. Görüntüsüz yayın sayesinde internet bağlantısı zayıf olan kullanıcılar da yayına katılma imkanına sahip olacaklar.

Related Posts

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

Vacheron Constantin yeni modeliyle saat severleri mest etti

Dünyaca ünlü saat markası Vacheron Constantin, Les Cabinotiers koleksiyonuna özel ürettiği yeni modelini tanıttı. “Temporis Duo Grand Complication Openface” adını taşıyan bu eşsiz saat, dakika tekrarlayıcı, çift saniye kronograf ve tourbillon …

Yıldızlararası yeni bir cisim keşfedildi: ‘A11pl3Z’

ATLAS Gözlemevi, 1 Temmuz 2025’te A11pl3Z adlı yeni bir yıldızlararası cisim keşfetti. Bu cisim, ʻOumuamua ve Borisov’dan sonra Güneş Sistemi’nde tespit edilen üçüncü yıldızlararası obje oldu. A11pl3Z isimli cismin 3 Temmuz’da saat 22.00’de Virtual Telescope Project tarafından canlı yayında gözlemleneceği açıklandı.

Satın aldığı araba yeni evine kendi kendine geldi

Son dönemde düşen satışlarla mücadele eden Tesla, bu kez adını dünyanın ilk otonom araç teslimatı ile duyurdu. İnternet üzerinden verilen Tesla araç siparişi, 30 dakikalık mesafeyi kendi kendine kat ederek yeni evine ulaştı.

Çin’de tespit edildi, bilim insanları alarma geçti: Dünyaya yayılma riski var

Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yapılan araştırmalarda, yarasaların böbreklerinde daha önce bilinmeyen 20 yeni virüs tespit edildi. Covid 19’un çıkış kaynağı olarak gösterilen yarasalarda tespit edilen yeni 22 virüsün yüzde 90’ından fazlası, bilim dünyası için ilk kez tanımlandı.