Yapay Kalp Destek Cihazıyla Yaşayan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

İzmir’de Yapay Kalp Destek Cihazı Kullanan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

21 yaşındaki Zeynep Altun, 13 yıl boyunca İzmir’de yapay kalp destek cihazıyla yaşadıktan sonra sonunda kalp nakli sayesinde yeni bir hayata başladı. Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelen Altun’a 7 yaşındayken kalp yetmezliği teşhisi konuldu ve 2012 yılında Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi’nde yapay kalp destek cihazı takıldı.

Uzun süre organ nakli listesinde olan Altun, yeni kalbine kavuşma umudunu resimlerle ifade etti. En sonunda, 3 Nisan’da hastanede tedavi gördüğü odasında uygun kalbin bulunduğunu öğrendi ve 8 saatlik bir nakil ameliyatı geçirdi.

Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Altun, ailesiyle beraber yeni kalbiyle 21. yaş gününü kutladı. EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran liderliğindeki ekip, genç kıza başarılı bir kalp nakli gerçekleştirdi.

Zeynep Altun, uzun yıllar boyunca yapay kalp destek cihazının zorluklarını yaşadığını ancak umutsuzluğa asla kapılmadığını belirtti. Yeni kalbine alışmaya çalışırken daha özgür bir yaşam sürmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Altun, kalp nakli bekleyen diğer hastalara umut olmayı ve organ bağışı yapmayı ciddi şekilde teşvik etti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da ekibini başarılı operasyonlarından dolayı tebrik ederek, Zeynep Altun’un artık yeni kalbiyle sağlıklı bir hayata devam edeceğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

Fazla şeker bağışıklığı da çökertiyor

Günümüzde çok fazla hazır gıda dolayısıyla çok fazla şeker tüketiyoruz. Bu durumun
sağlığımız için büyük bir risk olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Erk ‘’Kalpten bağırsaklara kadar vücuda tepeden tırnağa zarar veren bu durum bağışıklığı da zayıflatıp, vücudu hastalıklara açık hale getirir” dedi.

Hormon ilaçlarına getirilen kısıtlama trans bireyleri nasıl etkiliyor?

Geçen yıl 20 Kasım’da, Sağlık Bakanlığına bağlı bu kurum, daha önce eczanelerden reçetesiz alınabilen belirli hormon ilaçlarının artık yalnızca reçete ile satılabileceğini duyurdu. Türkiye’de yaşayan trans bireyler ise bu kararın kendileri üzerinde büyük bir mağduriyet yarattığını söylüyor

Bahar geldi, alerjiler arttı: Uzmanından uyarılar

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte toz alerjisi şikayetleri arttı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, aileleri toz taşınımı, ev içi temizlik ve maske kullanımı gibi konularda uyararak tavsiyelerde bulundu.

Eşini Burun Ameliyatında Kaybetti

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ve eşini burun ameliyatında kaybeden Faruk Eraslan ortak basın açıklaması yaptı. 

Burnunuz sürekli kaşınıyorsa dikkat!

Mevsimsel belirtilerle karıştırılan bahar alerisi, aslında yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Peki doğru tanı nasıl konulur, en etkili tedavi yöntemi nedir?

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir