Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Android Kullanıcıları, Google Mesajlar’la Tanıtım ve Pazarlama Mesajlarından Kurtuluyor

Android kullanıcıları için müjde! Google Mesajlar’ın yeni güncellemesiyle artık kısa mesaj yoluyla gelen tanıtım ve pazarlama mesajlarından tek dokunuşla kurtulmak mümkün olacak.

Google Mesajlar’ın sunmuş olduğu bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar abonelikten çıkmak istediklerinde seçenekler menüsünden veya mesaj penceresinin alt kısmından “Çok fazla mesaj geliyor”, “Artık ilgilenmiyorum” veya “Spam” gibi seçenekleri işaretleyerek göndericiye otomatik olarak “DUR” komutunu içeren bir mesaj gönderebilecekler.

Eğer “Spam” seçeneği tercih edilirse, sistem aboneliği sonlandırmanın yanı sıra göndericiyi engelleyip spam olarak raporlayarak daha hızlı ve etkili bir çözüm sunacak. Ancak, bu işlem sırasında önemli onay kodları veya doğrulama bağlantıları içeren mesajların engellenmemesi için de özen gösteriliyor.

RCS Destekli Android Cihazlara Yakında Ulaşacak

Fransa, ABD, Brezilya, Almanya, Hindistan, Meksika, İspanya ve İngiltere gibi RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) protokolünü kullanan ülkelerde aktif edilen bu özelliğin, RCS destekli Android cihazlara birkaç gün içinde ulaşması bekleniyor.

RCS Nedir?

RCS, geleneksel SMS/MMS’in yerini almayı hedefleyen operatörlerin sunduğu modern bir mesajlaşma protokolüdür. Temel özellikleri şunlardır:

  • Zengin İçerik Desteği: Yüksek çözünürlüklü fotoğraf, video ve dosya gönderimi, grup sohbetleri, konum paylaşımı gibi multimedya imkânları sunar.
  • Gerçek Zamanlı Bilgilendirme: Mesajın iletilip iletilmediğini (“delivered”), okunup okunmadığını (“read receipt”) ve karşı taraftaki yazma durumunu (“typing indicator”) gösterir.
  • Daha Uzun Mesaj Sınırı: 160 karakter sınırını aşarak tek parça hâlinde daha uzun metinlerin gönderilmesine olanak tanır.

RCS, GSM Birliği (GSMA) tarafından standartlaştırılmış olup hem Android cihaz üreticileri hem de mobil operatörler tarafından desteklenmelidir. RCS kapasitelerinin etkinleştirildiği ülkelerde Google Mesajlar gibi uygulamalar, SMS’e kıyasla daha zengin ve interaktif bir kullanıcı deneyimi sunabilirken, RCS desteği olmayan cihazlar veya operatörlerde kullanıcılar hala klasik SMS/MMS servisine yönlendirilmektedir.

Related Posts

Satın aldığı araba yeni evine kendi kendine geldi

Son dönemde düşen satışlarla mücadele eden Tesla, bu kez adını dünyanın ilk otonom araç teslimatı ile duyurdu. İnternet üzerinden verilen Tesla araç siparişi, 30 dakikalık mesafeyi kendi kendine kat ederek yeni evine ulaştı.

Çin’de tespit edildi, bilim insanları alarma geçti: Dünyaya yayılma riski var

Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yapılan araştırmalarda, yarasaların böbreklerinde daha önce bilinmeyen 20 yeni virüs tespit edildi. Covid 19’un çıkış kaynağı olarak gösterilen yarasalarda tespit edilen yeni 22 virüsün yüzde 90’ından fazlası, bilim dünyası için ilk kez tanımlandı.

Robotlar için internetsiz yapay zeka sistemi tanıtıldı

Google, robotlarda kullanılabilen yapay zeka sistemi Gemini Robotics’in internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışabilen versiyonu Gemini Robotics On-Device’ı tanıttı.

“Geniş kapsama ve yüksek internet hızı, ancak makul ihale bedelleriyle mümkün”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye’nin 5G’ye geçiş sürecinde spektrum politikalarının önemine dikkat çekerek, “Spektrum kaynaklarının hem tüketici refahını hem de sektörde uzun vadeli yatırımları teşvik edecek bir yöntemle tahsis edilmesi kritik” dedi.

Bir baykuş uzaktan Dünya’yı izliyor: İşte kozmik olayın anlamı…

Yaklaşık 8,6 milyar ışık yılı uzaklıkta, evrenin erken dönemlerinden gelen bir ışık parıltısı, şaşırtıcı bir görüntüyü Dünya’ya taşıyor: Adeta uzaydan gezegenimizi izleyen bir baykuşun yüzü. İşte bu komik mucizenin anlamı…

Şarj ederken dikkat: Piller hakkındaki şehir efsaneleri

Telefonlarımızdan fenerlerimize kadar hayatımızın her alanında pili kullanıyoruz. Ancak pek azımız pillerin nasıl çalıştığını biliyor ve teknoloji sürekli gelişiyor. Bu nedenle yıllardır doğru sanılan bazı “pil efsaneleri” hâlâ yaygın. İşte doğru bilinen yanlışlar ve bilimin söylediği gerçekler…