Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuk Diş Sıkma Problemi: Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Birçok çocuğun karşılaştığı ancak genellikle ihmal edilen bir sorun olan bruksizm yani diş sıkma, ciddi sorunlara yol açabilir. Diş hekimi Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, bu konuda önemli bilgiler verdi.

Diş sıkmanın sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal etkileri olduğunu belirten Doç. Dr. Münevveroğlu, çocukların genel huzurunu da etkileyebildiğini vurguladı.

Bruksizmin çeşitli nedenlerinin olduğunu belirten uzman, genellikle stresin bu durumun en önemli tetikleyicisi olduğunu kaydetti. Stres ve kaygı bozuklukları, genetik faktörler, alerjik durumlar gibi unsurlar da diş sıkma problemine yol açabiliyor.

Diş sıkma belirtilerinin, diş aşınması, baş ağrısı ve diş hassasiyeti şeklinde ortaya çıkabileceğini belirten Doç. Dr. Münevveroğlu, ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Erken müdahalenin önemine de değinen uzman, diş sıkma sorununun tedavi edilmediğinde çene ve baş ağrılarının artabileceğini, çene eklemlerinin zarar görebileceğini ve estetik problemlere neden olabileceğini dile getirdi. Bu sebeple çocuklarda görülen belirtilerin hemen uzman bir çocuk diş hekimine gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Gençsin ama risk altındasın, bu belirtiye dikkat!

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Onur Yıldırım, hipertansiyonun yalnızca yaşlıları değil, genç bireyleri de tehdit ettiğini vurguladı. 40 yaş altındaki bireylerde hipertansiyon oranının yüzde 9 ila 22 arasında değiştiğini belirtti.

“Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün”

Türk Tabipleri Birliği 77. Büyük Kongresi, ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği zorlu ortamda, hekimliğin tarihsel birikimi ve toplum sağlığına karşı taşıdığı sorumluluk duygusuyla toplandı.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Havalar ısındı, uzmanlar uyardı! Su tüketimine dikkat: Bu sıvıları tüketmeyin

Yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıkları artmaya başlarken uzmanlar su tüketiminin önerime vurgu yaptı. İnsan vücudunun büyük oranda sudan oluştuğuna vurgu yapan uzmanlar, günde 2-2,5 litre su (yaklaşık 12-24 bardak su) tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Veysel Kıdır da “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz” ifadelerini kullandı.