DMM’den İklim Kanunu hakkındaki iddialara yönelik açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden İklim Kanun Teklifi İddialarına Yanıt!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen İklim Kanun teklifi hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “İklim Kanun teklifi ile ilgili çeşitli iddiaların gerçeği yansıtmadığı tespit edilmiştir. Kanun teklifi, karbon ayak iziyle bireylerin özgürlüklerinin kısıtlanacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtmektedir. Karbon ayak izi ile insanların özgürlüklerinin kısıtlanması kesinlikle söz konusu değildir. Bunun yerine karbon ayak izinin azaltılması, sadece üretim yapan organizasyonları ilgilendiren bir konudur. Bireylerin haklarıyla hiçbir ilgisi yoktur” denildi.

“Emisyon Ticaret Sistemi adı altında Karbon Vergisi vatandaşın cebinden çıkacak” iddiası

Yapılan açıklamada, kanunda karbon vergisine dair hiçbir hükmün bulunmadığı vurgulanarak, karbon vergisi uygulamasının söz konusu olmadığı belirtildi. Emisyon Ticaret Sistemi uygulamasının ise sadece enerji yoğun üretim tesislerini kapsadığı ve bireyleri etkilemediği ifade edildi.

“Tarım yasaklanacak, istenilen ürün ekilemeyecek, meyve ağaçlarına el konulacak, hayvancılık yasaklanacak, yapay et yedirilecek, hayvan otlatmak yasaklanacak” iddiası

Açıklamada, iddia edilen senaryonun kanun metninde yer almadığı ve kanunun aslında afet ve kuraklık risklerine karşı ülkemizin tarımını, hayvancılığını ve doğal kaynaklarını korumayı hedeflediği belirtildi. Su ve gıda arz güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlemeler yapıldığı vurgulandı.

“Paris Anlaşmasında küresel güçler tarım alanlarınıza el koyacak, toprağınız elinizden alınacak, istediğiniz ürünü ekemeyecekseniz ekseniz de ürünler sizin olmayacak” gibi iddialar

Paris Anlaşması’nın 2021 yılında TBMM tarafından onaylandığı ve Türkiye’nin kendi koşullarını ve kalkınma hedeflerini önceliklendirdiği belirtildi. Anlaşmanın kısıtlayıcı bir uygulamanın olmadığı ve olmayacağı vurgulandı.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (11 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (11 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Vahap Seçer’den Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’na ziyaret

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karalar ve İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de günlük yaşam

Gazze Şeridi’nde barınma, gıda ve temiz su gibi en temel ihtiyaçlardan yoksun kalan Filistinliler, zorlu yaşam koşullarına rağmen hayatta kalma mücadelesi veriyor. İsrail’in saldırıları ve uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de yaşanan insani kriz her …