Robotlar için internetsiz yapay zeka sistemi tanıtıldı

Google, mart ayında robotlara yönelik yapay zeka modelini duyurarak birçok robot üreticisiyle ortak çalışma yürütüyor. DeepMind tarafından geliştirilen Gemini dil modeli, Google’ın yapay zeka teknolojilerine odaklanan şirketi tarafından geliştirilmiştir ve dünya genelinde dikkat çeken yapay zeka modelleri arasında yer almaktadır.

Gemini dil modelinin 2.0 versiyonuna dayalı olarak tanıtılan Gemini Robotics, robotların yapay zeka desteğiyle daha verimli çalışmasını sağlamaktadır. Google, Apptronik, Agile Robots, Agility Robotics, Boston Dynamics, Enchanted Tools gibi birçok robot üreticisiyle iş birliği yaparak sistemi geliştirmektedir.

Robotların Yetenekleri

Gemini Robotics sayesinde robotlar, çeşitli aktiviteleri yerine getirebilmekte; çanta hazırlama, kıyafet katlama, çekmece düzenleme, hediye paketi hazırlama gibi görevleri başarıyla yerine getirebilmektedir. Sistem, farklı koşullara uyum sağlama, etkileşim ve hassas görevleri yerine getirebilme özellikleriyle ön plana çıkmaktadır.

Mart ayında tanıtılan bulut tabanlı Gemini Robotics sistemi, internet bağlantısı gerektirmekteydi. Ancak, yeni versiyon olan Gemini Robotics On-Device sayesinde robotlar internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir.

İnternetsiz çalışan bu yeni versiyon, robotların veri gizliliğinin önemli olduğu alanlarda görev yapmasını sağlamaktadır. Sistemin gecikme sürelerini en aza indirerek, robotların zaman hassasiyeti gerektiren görevleri daha başarılı bir şekilde yerine getirmesine olanak tanımaktadır.

Apptronik’in Apollo insansı robotu da dahil olmak üzere çeşitli robotlara uyarlanan sistem, bulut tabanlı versiyonuyla benzer performans seviyesi sunmaktadır.

Related Posts

Satın aldığı araba yeni evine kendi kendine geldi

Son dönemde düşen satışlarla mücadele eden Tesla, bu kez adını dünyanın ilk otonom araç teslimatı ile duyurdu. İnternet üzerinden verilen Tesla araç siparişi, 30 dakikalık mesafeyi kendi kendine kat ederek yeni evine ulaştı.

Çin’de tespit edildi, bilim insanları alarma geçti: Dünyaya yayılma riski var

Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yapılan araştırmalarda, yarasaların böbreklerinde daha önce bilinmeyen 20 yeni virüs tespit edildi. Covid 19’un çıkış kaynağı olarak gösterilen yarasalarda tespit edilen yeni 22 virüsün yüzde 90’ından fazlası, bilim dünyası için ilk kez tanımlandı.

“Geniş kapsama ve yüksek internet hızı, ancak makul ihale bedelleriyle mümkün”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye’nin 5G’ye geçiş sürecinde spektrum politikalarının önemine dikkat çekerek, “Spektrum kaynaklarının hem tüketici refahını hem de sektörde uzun vadeli yatırımları teşvik edecek bir yöntemle tahsis edilmesi kritik” dedi.

Bir baykuş uzaktan Dünya’yı izliyor: İşte kozmik olayın anlamı…

Yaklaşık 8,6 milyar ışık yılı uzaklıkta, evrenin erken dönemlerinden gelen bir ışık parıltısı, şaşırtıcı bir görüntüyü Dünya’ya taşıyor: Adeta uzaydan gezegenimizi izleyen bir baykuşun yüzü. İşte bu komik mucizenin anlamı…

Şarj ederken dikkat: Piller hakkındaki şehir efsaneleri

Telefonlarımızdan fenerlerimize kadar hayatımızın her alanında pili kullanıyoruz. Ancak pek azımız pillerin nasıl çalıştığını biliyor ve teknoloji sürekli gelişiyor. Bu nedenle yıllardır doğru sanılan bazı “pil efsaneleri” hâlâ yaygın. İşte doğru bilinen yanlışlar ve bilimin söylediği gerçekler…

Refahiye’de gençler çevre için pedal çevirdi

Refahiye Kaymakamlığı ve Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Refahiye Gençlik Merkezi’nin “Her Pedal Bir Nefes” sloganıyla düzenlediği bisiklet turu etkinliği ile gençler Dumanlı Tabiat Parkı’nda pedal çevirdi. Etkinlikte çevre bilinci ve sağlıklı yaşama dikkat çekildi.